Καλωσορίσατε στον διαδικτυακό χώρο του  KAPOULITSAS outdoors
Αρχική eShop Αντίγραφα - Απομιμήσεις Σπαθιά - Ξίφη Σπαθί MARTO El Sid 505

.

Σπαθί MARTO El Sid 505

PDFΕκτύπωσηEmail
Σπαθί MARTO El Sid 505
marto505_1
marto505_2
Τιμή
Τιμή πώλησης 269,90 €
48h.gif
Κατασκευαστής: MARTO
Περιγραφή
Σπαθί MARTO El Sid 505
 
Ο (Rodrigo Díaz de Vivar, 1048 – Βαλένθια, 10 Ιουλίου 1099), γνωστός και ωςΕλ Σιντ Καμπεαδόρ, ήταν Καστιλλιανός ευγενής, στρατιωτικός και πολιτικός. Χρημάτισε αρχιστράτηγος (alférez)   του καστιλλιανικού στρατού υπό τον Σάντσο Β' της Καστίλλης, ενώ εξορίστηκε από τον αδερφό και διάδοχο του τελευταίου Αλφόνσο ΣΤ'. Η εξορία αυτή έγινε έναυσμα για τη μυθιστορηματική ζωή και δράση που επέδειξε έκτοτε με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πλούσιας πόλης της Βαλένθια. Οι συνεχείς στρατιωτικοί θρίαμβοι εναντίον χριστιανών και μουσουλμάνων, καθώς και η συνήθειά του να μην πολιτεύεται σύμφωνα με τα φεουδαρχικά ήθη της εποχής, τον κατέστησε αγαπητό στον ισπανικό λαό και πρότυπο για τους ιππότες της πατρίδας του. Μετά το θάνατό του τα κατορθώματά του, πραγματικά και φανταστικά, τραγουδήθηκαν όσο λίγων από τους τροβαδούρους, δημιουργώντας ένα θρύλο γύρω από το όνομά του. Θεωρείται εθνικός ήρωας της Ισπανίας.
Ο τίτλος Ελ Σιντ, με τον οποίο είναι παγκοσμίως γνωστός, προέρχεται από το ισπανικό άρθρο Ελ και την Αραβική λέξη سيد «σίντι» ή «σαϊντ» (κύριος, άρχοντας). Ο τίτλος Καμπεαδόρ (Campeador) ανήκει στη δημώδη Λατινική και μπορεί να αποδοθεί ως «κύριος των πολεμικών τεχνών».
 
Το αυθεντικό σπαθί βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο του Burgos και από μεταλλουργική ανάλυση στη λάμα που είχε γίνει το 1999, βρέθηκε ότι είχε κατασκευαστεί στη Κόρντοβα και περιείχε και ποσότητα Δαμασκηνού ατσαλιού. Το αντίγραφο, που έχει κατασκευαστεί από τον Marto είναι από σφυρήλατο ατσάλι με δίκοπο, χωρίς κόψη και με επίχρυση λαβή 24Κ . Η λάμα έχει γραμμένο πάνω της κείμενο με χρυσά γράμματα.
.

Ονομασία μοντέλου

ΕΛ ΣΙΝΤ

Κωδικός παραγγελίας

505

Μήκος ολικό

100,00 εκ.

Μήκος λάμας

78,00εκ.

Μήκος λαβής

22,00 εκ

Βάρος

1.225 γραμ.

Υλικό κατασκευής

ατσάλι σφυρήλατο 440

 
Πίσω στην κορυφή του Site

KAPOULITSAS outdoors eShop

Αναζήτηση

Copyright © kapoulitsas-outdoors.gr 2019

Powered, Supported and Hosted by 3wSOL.gr - WWW Solution.